26. marraskuuta 2013

Katsojakokemus: Tyrkkyrevyy, todella tyrkkyä!

Taru Kasandra
Teatterin, elokuvan ja taiteen freelancer

Katsojakokemus: Tyrkkyrevyy, todella tyrkkyä!Tunnen Kekäläisen kokeneena esiintyvänä taiteilijana monen vuoden ajalta, enkä ole yllättynyt hänen tehdessään AMK-tutkinnon ohjauksenaan revyyn. Viihteellinen, ehdottoman hauska sketsien sarja naurattaa ja äimistyttää, ja tosi tosikkokin joutuu myöntämään, että Kekäläisen Tyrkkyrevyyssä on samaistumispintaa ainakin kaikille, joilla on televisio, blogi tai joilla on käytössä Facebook.

Useat sketsihahmot neljän esiintyjän voimin esitettynä, hahmojen vaihtuvuus, erilaisuus ja koomisuus vaan toimii. Esitys on räväkkä, paikoin aivan käsittämätön ja uskomaton. Jo ennen kuin katsoja pääsee istumaan, esiintyjät tervehtivät hyökkäävästi, ja jos tervetuliaiskakofonian läpi kuulee jokaisen esiintyjän syöttämät repliikit, on tervehdintä vain loogista esityksen jälkeen tarkasteltuna. Tervetuliaiskakofonia on kuin jokavuotinen BB, se vain tulee naamalle, halusit tai ei. 

Kekäläinen on lempein ottein devising-työtapoja käyttämällä luonut työryhmän kanssa yhteisen esityksen, ja toimiva yhteispeli näkyy katsomoon asti - tai ainakin VIP-alueelle asti, josta itse kenraaliharjoitusta pääsin seuraamaan. Improvisaatio materiaalin tuottamisena esityksen pohjana toimii myös tällä kertaa, mutta heikoimpana kohtauksena pidän ns. rooleista pudotettua improvisoitua kohtausta keskellä esitystä; ehkä juuri siksi, että se on ainoa kohtaus, jossa esitys hetkeen ei tyrkytä yhtään mitään.

Kekäläinen on ohjaajana poiminut esitykseen esiintyjistään heidän vahvimmat puolensa, ja esimerkiksi Susanna "Suski" Karvisen Talent-Idols-TTK-pojun nähtyäni epäilen, että Suski on edellisessä elämässään ollut mies (tai purukumia, tai hahmokone - sellaisella joustavalla syötöllä hahmoja nopeilla vaihdoilla häneltä vaan irtoaa).

Suosittelen esitystä kaikille, joilla on vähän kireä pipo, vähän revenneet housut tai jotka eivät osaa kirjoittaa blogia. Voin myös suositella esitystä, mikäli olet "julkkis" tai haluaisit olla.

"Mä annan illalla lapsille vain banaanit. Muroja en tänään yhtään ala tyrkyttää!"

Puolentoistatunnin revyyn jälkeen on helpottavaa todeta, että ihanaa, saa olla vain tavallinen.

***

Tyrkkyrevyy
Metropolia teatteri, Helsinki

Ensi-ilta 27.11.2013
Muut esitykset ja tiedot: http://tyrkkyrevyy.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti