22. huhtikuuta 2013

Tekijänäkökulma: Variksen veli

Juha Kyyrö
Teatteritaiteen apina

Tekijänäkökulma: Variksen veli

"Olen varma siitä, että meidän kaikkien kohdalle on varattu jotain parempaa - ja enemmän!"

Variksen veli -näytelmän ohjaaja Lauri Metsola on ohjaaja, joka ohjatakseen tarvitsee pää hänsä pipon suoraan 80-luvulta. Metsola on lisäksi "Kikka & Rosita"-viihdekaraokeorkesterin toinen jäsen ja kompuroinut suksien, miekkojen ja teatteri-ilmaisuohjaajaopintojen parissa.

Variksen veli -näytelmä on draamaa ja kertoo, kuinka kaksi maalta kaupunkiin muuttanutta veljeä ja heidän äitinsä totuttelevat elämään kerrostalossa ja talon asukkaiden kanssa. Lisäksi juoni pui lintujen ja ihmisen yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Esitys on perinteistä teatteria, jossa yleisöä ei hypytetä tai haastatella kesken esityksen.

Esitys tutkii, mitä äitiyspakkaus sisältää, miten kerrostalossa eletään, kuka niitä valoja räpsii aina päälle ja pois, mitä sanottavaa ja neuvottavaa Gorbatsovilla oli suomalaiselle maatalon emännälle, kuinka paljon verta varikseen mahtuu ja miksi kahvikuppeja ei käännetä enää alassuin pöydälle. Esityksen lähtökohtana on ollut pahvilaatikko: niistä löytyvät kaikki oleellinen.

Lavalla on näyttelijöiden lisäksi kaksi muusikkoa, jotka tunnelmoittavat tapahtumia ja maalailevat unia herkillä soinnuilla ja esityksen rap-kertojina. Esityksen suoltaa ulos Karjalaisen Näyttämö, joka on harrastajateatterilaisten ja kokeneiden teatteriosaajien ryhmä. Näytelmä esitetään Karjalatalon sauna- ja kokoustiloissa Käpylässä.

Näyttelijät ovat Metsolan tuttuja, sekä Karjalaisen näyttämön tekijöitä. Näyttelijäjoukossa on innokkaita ja taitavia harrastajia sekä alan opiskelijoita.

Valiksen veli (avaa Facebook-linkin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti