18. syyskuuta 2013

STK ja yhdistyksen perustaminen 28.9.2013

STK Facebook-ryhmän tekijöiden ja sen viestien pohjalta tekstin Flyygeliin on koonnut Taru Kasandra. STK:n Face-ryhmä on kaikille STK:n toiminnasta kiinnostuneille avoin!

STK:n alullepanijoita ovat Hanna Häyhä , Riikka Kampara, Venla Korja, Maija Lauri, Laura Lukkarila,
Krista Petäjäjärvi ja Essi Rönnkvist.


STK ja yhdistyksen perustaminen 28.9.2013

Tervetuloa yhdistyksen perustamiskokoukseen
lauantaina 28.9. 2013 klo 19.00–21.00
Vapaan taiteen tilassa, Katariinankatu 3, Helsinki.


STK on työnimi aloitteelle, joka on syntynyt teatteri-ilmaisun ohjaajien parissa syksyllä 2012. Alunperin kirjainyhdistelmä viittasi Soveltavan Teatterin Keskukseen, mutta pian asian edistyessä
STK on ollut myös idea Soveltavan Taiteen Keskuksesta. Kirjainyhdistelmä on työnimi jonkinlaiselle foorumille, joka kokoaa osan tai kaikki taidetta soveltavat ammattilaiset, palvellen tämän ammattikunnan tarpeita ja sen asiakaskuntaa.

Helmikuussa 2013 Metropoliassa järjestettävässä Tarpeellisen taiteen seminaari Tartsanissa pidettiin sarjassaan ensimmäinen “STK-muhimo”, työpaja, jossa osallistujat saivat mahdollisuuden luoda visioita tulevasta keskuksesta. Muhimoita järjestettiin Helsingin lisäksi myös Tampereella ja Seinäjoella. Osallistuja näissä tapahtumissa oli yhteensä 54. Kentän mielipidettä, ideoita ja visioita tavoiteltiin myös verkkokyselyn kautta. Kesän aikana STK-kyselyyn vastasi 199 ihmistä.

Soveltavan teatterin/taiteen keskuksen toiminnan kulmakiviksi muhimoiden kautta nousivat tiedottaminen, tutkimus sekä kehittämistyö, kouluttaminen ja verkostojen luominen.

STK-hanke on tässä muodossaan lähtenyt liikkeelle teatteri-ilmaisun ohjaajien tarpeista. Yksi suurimpia intohimoja herättänyt aihe liittyy kysymykseen siitä, tulisiko keskuksen palvella kaikkia taidetta soveltavia ammattilaisia, ja heidän asiakkaitaan - vai sittenkin rajautua vain soveltavaa teatteria edustavaksi tahoksi?

Se, mihin tarpeeseen STK-hanke vastaa voi jakaa muhimoihin osallistuneiden osalta pääpiirteittäin
kahteen osaan; kentän sisäiseen tarpeeseen (mm. kollegiaalinen tuki) sekä ns. ulospäin suuntautuvaan tiedottamiseen.

Moniäänisen ja inspiroituneen yhdistyksen kautta keskus voi todella toteutua! Tämän 28.9. perustettavan yhdistyksen tarkoituksena on toimia välivaiheena järjestymättömän ideoinnin ja lopullisen foorumin välillä. Yhdistys käyttää hyväkseen raporttia ja luo uusia tapoja soveltavan taidekentän toimijoille vaikuttaa prosessiin. Yhdistys luo ehdotuksen keskuksen muodosta, rahoituspohjasta, toimintamallista, toiminnan tavoitteista ja niistä konkreettisista toimenpiteistä, joita keskuksen perustaminen edellyttää.

Jos olet kiinnostunut toimimaan puheenjohtajana tai yhdistyksen ensimmäisessä hallituksessa, voit osallistua myös puheenjohtaja hakuun! Yhdistys tarvitsee osaavan ja aktiivisen puheenjohtajan hallitukseensa. Katso puheenjohtaja haun ohjeet alta!


Tervetuloa yhdistyksen perustamiskokoukseen
lauantaina 28.9. 2013 klo 19.00–21.00
Vapaan taiteen tilassa, Katariinankatu 3, Helsinki.


Puheenjohtajahakuohjeet: (tiistai 24.9. klo 18.00 mennessä)

1. Kirjoita itsestäsi lyhyt esittely ja kerro miksi STK­aloite on sinulle tärkeä. Mainitse erityisesti sellainen kokemus, jota voit hyödyntää puheenjohtajan tehtävissä.

2. Mikä on visiosi foorumin suhteen, mitä se olisi viiden vuoden kuluttua?

3. Luo hahmotelma niistä tavoitteista, joita ehdottaisit yhdistyksen ensimmäiselle
toimintakaudelle. Mitkä teot ovat mielestäsi sellaisia, joita yhdistys voi toteuttaa ilman
minkäänlaista budjettia?

4. Tutustu STK-raporttiin. (Löytyy STK-Face-ryhmästä!/ voit pyytää venla.korja@gmail.com raportin kopion sähköpostiisi!) Tutustu erityisesti osaan 3.4 (verkkokyselyyn osallistuneiden vastaukset kysymykseen “Mitkä ovat tämän hankkeen onnistumisen avaimet”). Poimi näistä vastauksista muutama ja perustele valintaasi.

5. Ehdotuksesi yhdistyksen nimeksi.

Lähetä tämä materiaali (max. 2 A4) tiistai 24.9. klo 18.00 mennessä osoitteeseen
venla.korja@gmail.com. Kaikki puheenjohtajaehdokkaiden materiaalit julkaistaan 25.9
sellaisenaan osoitteessa

http://stkpuheenjohtajahaku.blogspot.fi/.

Valmistaudu olemaan läsnä yhdistyksen perustamiskokouksessa ja esittelemään siellä ajatuksiasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti