Haluatko kirjoittajaksi blogiin?

AVOIN KIRJOITTAJAOHJE

Ketkä kirjoittavat? 
Kuka tahansa halukas kirjoittaja voi osallistua tekemään teatterin ja esitystaiteen yhteistä avointa blogia. Kuka tahansa kirjoittaja voi kutsua mukaan lisää halukkaita kirjoittajia.

Julkaisumuoto 
Blogimuotoinen nettisivu, jolloin tekstiarkiston luominen on kaikille täysin ilmaista.

Tekstin aiheet 
Kaikkien tekstien tulee jollain tavalla liittyä teatteriin ja/tai esitystaiteen johonkin alalajiin tai olla jollain tapaa suhteessa teatteriin ja/tai esitystaiteeseen tai johonkin niiden alalajeista.

Mistä aihe?
Aiheen ja otsikon tekstilleen voi valita itse tai otsikkoa/ ideaa voi pyytää myös ylläpidolta.

Aihe-esimerkkejä
Voi kirjoittaa jostain näkökulmasta esitelläkseen omaa/ toisen projektia tai hanketta, voi jakaa omasta oppimisestaan/ jostain aiheesta palan myös muille luettavaksi, voi herättää pohdinnallaan keskustelua, voi tehdä katsojanäkökulmaisen esitysarvioinnin jne. Teksti voi olla tieteellinen, taiteellinen tai puhtaasti kokemukseen perustuva. (Kirjoittajilta ei edellytetä teatterin tai muun taiteen alan koulutusta.)

Kuinka usein kirjoitan?
Kirjoittaja itse päättää, kuinka usein on halukas osallistumaan. Mukaan voi tulla vain yhdellä tekstillä, voi kirjoittaa neljä kertaa vuodessa tai vaikka lähes joka päivä.

Kommentointi
On suotavaa lukea muiden tekstejä ja myös osallistua niiden kommentointiin, jotta keskustelun syntyminen laajasti voisi olla mahdollista.

Tekstin pituus
Suosituspituus on 1000 – 5000 merkkiä eli n 0,5 – 2 A4.

Kieli
Oletuskielenä on suomi, mutta erittäin mielellämme julkaisemme myös ruotsin- ja englanninkielisiä tekstejä.

Julkaiseminen
Lähetä tekstisi sähköpostitse: flyygelinmuotoinenpilvi(at)gmail.com. (Älä lähetä tekstiäsi pdf-tiedostona.)

Oikolukeminen
Ylläpito oikolukee ennen julkaisua kaikki tekstit läpi oikeinkirjoitus- ja kieliasuasioiden vuoksi. Loukkaavia tekstejä ylläpito ei julkaise.

Allekirjoittaminen
Jokainen kirjoittaja kirjoittaa omalla nimellään.

Lainaukset
Erilainen tekstin lainaaminen on sallittua, lähteet on aina ilmoitettava tekstin lopussa.

Valokuvat
Valokuvien käyttö on sallittua, mutta kirjoittajan on ilmoitettava kuvaaja ja itse selvitettävä kuvan julkaisuoikeus. Kirjoittaja on myös vastuussa omissa teksteissään esiintyvien kuvien laillisuudesta.

Plagiointi
Kaikki plagiaateiksi todetut tekstit poistetaan. Jokainen kirjoittaja itse viimekädessä vastaa omasta julkisesta tekstistään.

Kirjoittajaprofiili
Sivustolla julkaistaan jokaisesta kirjoittajasta kirjoittajaprofiili. (Katso esimerkkejä Kirjoittajat-osiosta ja kysy tarvittaessa neuvoa.)


Blogin osoite http://flyygelinmuotoinenpilvi.blogspot.fi/


YLLÄPITO

Mari Kristiina Ala-Nikkola
mari.alanikkola(at)gmail.com

Taru Kasandra
taru.kasandra(at)gmail.com