5. elokuuta 2013

STK-hanke ja kysely

Taru Kasandra
Teatterin, elokuvan ja taiteen freelancer


STK-hanke ja kysely

STK on hanke, joka on syntynyt soveltavan teatterin tekijöiden parissa syksyllä 2012.

(STK on työnimi ja lyhenne sanoista Soveltavan Taiteen Keskus/ Soveltavan Teatterin Keskus)

Aihetta on työstetty keväällä 2013 eri puolilla maata toteutettujen STK-muhimotyöpajojen toimesta. Näiden työpajojen tarkoituksena on ollut kartoittaa kentällä työskentelevien ammattilaisten sekä erilaisiin hankkeisiin, tapahtumiin, työpajoihin ja toimintaan osallistuneiden mielipidettä siitä, tarvitaanko keskusta ja jos tarvitaan niin mihin.

"Teatteri-ilmaisun ohjaaja on monipuolinen draaman ammattilainen. Osaamisen keskiössä ovat teatterityön perustaidot: ohjaaminen, käsikirjoittaminen ja esiintyjyys sekä niiden soveltaminen taiteellisena toimijana erilaisissa toimintaympäristöissä."

"Teatteri-ilmaisun ohjaajat eli TIO:t ovat soveltavan teatterin ammattilaisia, jotka työskentelevät laajalla ammattikentällä ryhmälähtöisiä teatterin menetelmiä hyödyntäen. TIO:t työllistyvät ympäri Suomea, aina Rovaniemen kaupunginteatterista Hangon saariston lastenleireille. Eri alojen yrityksiin, yhdistyksiin ja yksityisyrittäjiksi. TIO:ja on mukana kaupunkisuunnittelussa, vanhustyössä, tuote- ja organisaatiokehityksessä, tutkimustyössä, taiteellisissa produktioissa, ryhmänohjaajina, opettajina jne."

Vaikka STK-muhimo olisi jäänyt välistä, voit osallistua ideointiin vastaamalla kyselyyn. Kyselyssä voit myös halutessasi jättää sähköpostiosoitteesi, jolloin voit saada hankkeesta ja sen etenemisestä lisätietoa.

STK-HANKEKYSELY (Avaa uuteen ikkunaan e-lomakkeen)


Lähteet:
http://www.metropolia.fi/koulutusohjelmat/kulttuuri-ja-luova-ala/esittava-taide/teatteritoiminta/
http://www.adressit.com/teatteri-ilmaisun_ohjaaja_koulutuksen_puolesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti